Профтехосвітяни Дніпропетровщини відзначають День працівників харчової промисловості
Згідно з Указом Президента України щороку, у жовтні відзначається День працівників харчової промисловості.
На виклик часу професійна (професійно-технічна) освіта Дніпропетровської області зорієнтована на задоволення ринку праці професійних кадрів галузі громадського харчування.
Свій внесок в цю справу вносять 38 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області (майже 72 % від загальної кількості), які здійснюють підготовку фахівців для сфери громадського харчування, в тому числі і за дуальною формою здобуття освіти, курсовою підготовкою та підвищення кваліфікації, професій «Кухар», «Кондитер», «Офіціант», «Бармен», «Тістороб», «Виробник м'ясних напівфабрикатів».
Завдяки креативній творчій праці педагоги здійснюють підготовку здобувачів освіти до обласних, Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності, міжнародних чемпіонатів, олімпіад.
Високі досягнення здобувачів освіти є ствердженням авторитету та професіоналізму педагогів, демонстрацією їх компетентності, що формує професійні якості майбутніх фахівців.
В наслідок тісної співпраці з роботодавцями, постійними замовниками кадрів, під час проходження виробничого навчання та виробничої практики у закладах громадського харчування області, здобувачі освіти вдосконалюють свою професійну майстерність, набувають нових знань і трудових прийомів, які знадобляться у подальшій професійній діяльності.
В.М. Василиненко,
директор НМЦ ПТО
у Дніпропетровській області