Майстер клас – один із шляхів підвищення професійної компетентності педагога
З метою отримання нових знань і умінь, обміну досвідом, підвищення професійної компетентності педпрацівників ЗП(ПТ)О, які здійснюють підготовку професій «Кухар», «Кондитер» педагогами Криворізького професійного будівельного ліцею було проведено майстер-клас «Технологія приготування страв здорового харчування. Фарширування кабаку та приготування яєчних маффінів» (за рецептурою Євгена Клопотенка).
Під час проведення майстер-класу продемонстровані сучасні технологічні прийоми приготування, оформлення та подача страв в українському стилі.
Учасники заходу мали можливість ознайомитись з досвідом підготовки здобувачів освіти з професій «Кухар», «Кондитер», зокрема з оновленою матеріально – технічною базою, сучасним комплексно-методичним забезпеченням, використанням новітніх технологій в змісті професійної підготовки кухарів. Був представлений цікавий досвід співпраці ліцею з підприємствами малого та середнього бізнесу, а також участь у німецько-українському проєкті «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні», що реалізується Освітнім центром баварської економіки (bbw).
Такі практичні заходи сприяють підвищенню рівня професійної компетентності педагогів та здобувачів освіти, розвитку та популяризації професій «Кухар», «Кондитер» , підняттю їх престижності на регіональному ринку праці.
|
|
|
|
|