Майстер клас – один із шляхів підвищення професійної компетентності педагога

 

      З метою отримання нових знань і умінь,  обміну досвідом, підвищення професійної компетентності педпрацівників ЗП(ПТ)О, які здійснюють підготовку професій «Кухар», «Кондитер» педагогами Криворізького професійного будівельного ліцею  було  проведено майстер-клас  «Технологія приготування страв здорового харчування. Фарширування кабаку та  приготування яєчних маффінів» (за рецептурою Євгена Клопотенка).

   Під час проведення майстер-класу продемонстровані сучасні технологічні прийоми приготування, оформлення  та подача страв в українському стилі.

Учасники заходу мали можливість ознайомитись з досвідом   підготовки здобувачів освіти з професій «Кухар», «Кондитер», зокрема з оновленою  матеріально – технічною базою, сучасним  комплексно-методичним забезпеченням,  використанням новітніх  технологій в змісті професійної  підготовки кухарів. Був представлений цікавий досвід  співпраці ліцею  з підприємствами малого та середнього бізнесу, а також  участь у німецько-українському проєкті «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні», що реалізується  Освітнім центром баварської економіки (bbw).

      Такі  практичні заходи сприяють  підвищенню рівня професійної компетентності  педагогів та здобувачів освіти, розвитку та   популяризації професій «Кухар», «Кондитер» ,  підняттю їх престижності на регіональному ринку праці.