МАЙСТРИ КУХАРСЬКОЇ СПРАВИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ОПАНОВУЮТЬ НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ

 

З метою професійного зростання педагогічних працівників ПТНЗ  обласною методичною службою ПТО протягом навчального року системно організовуються заходи  для підвищення фахової компетенції майстрів виробничого навчання – майстер-класи з відпрацюванням трудових прийомів. Така форма є ефективною при передачі знань і вмінь, обміну досвідом, центральною ланкою якої є демонстрація та відпрацювання інноваційних виробничих технологій від партнерів-роботодавців.

18 лютого на базі Дніпропетровського центру професійної освіти  відбувся майстер-клас «Сучасні тенденції розвитку української кухні «Ukrainian Fashion Food»». На кулінарній вікторині «Приготування салату» педагоги мали можливість скоштувати салат та в інтерактивній формі розгадати його складові, які відповідають концепції Ukrainian fashion food: страви легкі, по-сучасному приготовлені, оформлені і стильно подані.

Шеф-кухар ресторану «Лофт» ознайомив присутніх з сучасними технологіями в приготуванні м’ясних страв, із застосуванням методу вакуумування.

Під час проведення майстер-класу майстри відпрацьовували та удосконалювали трудові прийоми при приготуванні вареників. Готували два вида тіста: чорне з чорнилами каракатиці та зелене з фрешем із шпінату. В стилі Ukrainian Fashion Food готували та подавали чорні вареники з гусячим м’ясом під соусом «дор-блю» та зелені вареники з сирним міксом під пармезаном та мікрогріном. За смаком вони були відмінними, та й поєднання начинки з відповідним тістом було дуже вдалим.

Присутні дійшли одностайного висновку про важливість такої форми підвищення свого фахового рівня, як майстер-клас, як головний засіб передачі професійної інноватики в сфері ресторанного обслуговування.

Учасники майстер-класу отримали Сертифікати.

 

Директор НМЦ ПТО

у Дніпропетровській області

В.М. Василиненко

 

 

 

 

 

Кулінарна  вікторина «Приготування салату»

Сучасні технології приготування м’ясних страв, із застосуванням методу вакуумування від шеф-кухаря ресторану «Лофт».

Майстер клас по приготуванню чорних вареників з гусячим м’ясом під соусом «дор-блю» та зелених вареників з сирним міксом під пармезаном та мікрогріном в стилі Ukrainian Fashion Food