Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти
у Дніпропетровській області
Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти
у Дніпропетровській області

Реалізація Проєкту здорового харчування

Відбувся  вебінар  для педпрацівників ЗП(ПТ)О  професій ресторанного сервісу щодо   оновлення змісту підготовки кухарів в рамках реалізації Проєкту здорового харчування.

     В рамках засідання були висвітлені питання  підготовки кухарів  через навчання майстрів-тренерів за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE.  Ініціатива  «Кулінарні   хаби. Навчання майстрів – тренерів» впроваджується в рамках  реалізації Стратегії реформування  системи шкільного харчування на період до 2027 р.  

     Досвідом  навчання   на  тренінг – курсах  кулінарного  хабу   на базі  ДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей»  поділилися  майстри в/н Кам’янського  центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів (КЦППРК ). 

   Заступник директора  з НВР  КЦППРК  звернув увагу учасників , що на базі їх Центру створено кулінарний  хаб, де майстри в/н закладів освіти області зможуть пройти онлайн –  курси   з отриманням сертифікатів.

  Це дозволить  не лише популяризувати професію кухаря, а й суттєво покращити якість   шкільного харчування на місцях.

Тереса БАБИЧ