Профтехосвітяни  Дніпропетровщини відзначають Міжнародний день кухаря і кулінара

 

Щороку 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, яке в 2004 році заснував конгрес Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств. Ця організація налічує більше  8 мільйонів представників цієї прекрасної професії з різних країн світу.

Державна професійно-технічна освіта Дніпропетровської області зорієнтована на задоволення  потреб ринку праці регіону, в тому числі і розвиток галузі харчової промисловості.

Свій вклад в цю справу вносять 36 ПТНЗ області (майже 68 % від загальної чисельності), які здійснюють підготовку молодих фахівців для сфери громадського харчування за професіями «Кухар», «Кондитер», «Виробник м'ясних напівфабрикатів» та іншими.

Кращими в навчанні кулінарним професіям є  колективи Дніпровського центру професійної освіти, учні та педагоги яких нещодавно здобули срібні медалі в Міжнародному фестивалі з кулінарного та кондитерського мистецтва («BESTCookFEST-2018» м. Київ); Криворізького центру професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного сервісу, Криворізького навчально-виробничого центру, Міжрегіонального центру підготовки і перепідготовки військовослужбовців м. Кривого Рогу, Дніпровського регіонального центру професійно-технічної освіти, Професійно-технічне училище № 48 м. Новомосковська, Професійно-технічне училище № 79 смт. Петриківка та інші, які постійно приймають участь у ярмарках, виставках та святах.

Завдяки професіоналізму, самовідданій творчій та креативній праці колективів щорічно випускники закладів професійної (професійно-технічної) освіти стають до роботи у великих та малих  підприємствах харчування, ресторанного сервісу.

Позитивом закладів цього профілю є їх спеціалізація, співпраця з постійними замовниками кадрів. Підприємства харчування та ресторанного сервісу підтверджують високий потенціал профтехосвіти, заслуги педагогічних працівників в сприянні економічного розвитку регіону через забезпечення цієї сфери економічної діяльності робітничими кадрами високого рівня.

У Міжнародний день кухаря та кулінара бажаємо педагогічним колективам творчої наснаги у справі підготовки кваліфікованих робітників сфери харчування, нехай кожна нова ідея призведе до успіху! Зі святом Вас!

 

 

                                                                                      В.М. Василиненко,

     директор НМЦ ПТО

у Дніпропетровській області